Bucharest Guide BUCHAREST GUIDE - ENGLISH VERSION GHID BUCURESTI | SITE MAP | PUBLICITATE | CONTACT
Restaurante Cluburi Cafenele Ghid Bucuresti
Magazin Vinuri
GHID BUCURESTI RESTAURANTE CLUBURI CAFENELE PUBURI TERASE BARURICINEMATOGRAFE TEATRU

Filtrare
Ghid Bucuresti » Wall E Mitul biblic al Raiului cu o noua infatisare
Articole - Best Places

Wall E Mitul biblic al Raiului cu o noua infatisare

Pe un Pamant al viitorului sedus si abandonat de oameni capata sentimente un robotel. Pe numele lui mic Wall-E acesta fusese trimis pe Terra impreuna cu o intreaga echipa conceputa dupa chipul si asemanarea sa cu scopul de curatarea a planetei.
Planul corporatist este dat insa peste cap de ,,moartea? nejustificata a semenilor lui Wall-E si el devine brusc unicul gunoier de pe Pamant. Desigur viata de unul singur nu este tocmai roz nici macar pentru o masinarie si monotonia zilnica il face sa isi depaseasca limitele impuse in fabrica. Primul pas: gasirea unui prieten la fel de tacut ca si el in persoana unui gandac rezistent de bucatarie cu care escaladeaza muntii de gunoaie in cautarea de obiecte cu valoare sentimentala. Fiecare zi curge in acelasi sens pana cand apare Ea. Eva este o robotica de ultima generatie, care cu toate ca nu s-a nascut din coasta lui ii trezeste lui Wall-E aceeasi fiori pe care ii simtea candva si Adamul mitului biblic. Scopul ei il reprezinta gasirea unei urme de viata care ar putea dovedi ca aerul pe Terra a redevenit respirabil. Sansele par minuscule daca arunci privire la blocurile acoperite de mizerie insa Wall-E are un raspuns pentru toate. Ultimul obiect descoperit de el intr-un vechi frigider este un vlastar de planta ce nu are nevoie decat de putina dragoste si apa.
Descoperirea plantei ii reaminteste Evei de misiunea ei si dupa ce inchide firul de iarba in propriul corp blocheaza orice posibilitate de comunicare cu ea. Wall-E nu se da insa atat de usor baut si este gata sa isi urmeze jumatatea pana in panzele albe ale unei nave spatiale. Acolo se confrunta cu o realitate trista. Rasa umana este redusa la nivelul unor mase de carne consumatoare de shake-uri nutritive si discutii fara rost, slujite fireste de roboti automatizati. Cu siguranta cineva trebuie sa ia masuri urgente, insa sunt oare oamenii apti sa revina pe Pamant si sa il readuca la ce a fost candva
Wall-E este cea mai noua productie Pixar, un film care depaseste tocmai prin simplitate pe aclamatul "Ratatouille" si care se pare ca se indreapta cu pasi anevoiosi, dar aproape siguri spre o nominalizare la Oscar. Este probabil cea mai buna varianta din intreaga oferta prezentata de cinematografele romanesti. Filmul va satisface cu siguranta atat pe tipul devorator de SF si de teorii conspirative privind sfarsitul lumii, cat si pe fata venita sa ii aminteasca iubitului ei ca o strangere de mana este cea mai simpla dovada de caldura.

Articol publicat de Mpress
 
Alte articole
Ultimele 10 articole

   
 
Restaurant Caru` cu Bere
Restaurant Adagio
Restaurant La Pechea
Restaurant Hai la masa
Restaurant Casa Iancului
Cafe Pink
Cafeneaua actorilor
Via Cafe
BT Cafe
Aromaroma
Fratelli Social Club
Dumars
Club Maxx
Bellagio Club
Salsa 3
Royal Beauty Centre Spa
Mood Spa Beauty Center
Iri Center
Salon Miri Beauty Center
Beauty Address