Bucharest Guide BUCHAREST GUIDE - ENGLISH VERSION GHID BUCURESTI | SITE MAP | PUBLICITATE | CONTACT
Restaurante Cluburi Cafenele Ghid Bucuresti
Magazin Vinuri
GHID BUCURESTI RESTAURANTE CLUBURI CAFENELE PUBURI TERASE BARURICINEMATOGRAFE TEATRU

Filtrare
Ghid Bucuresti » Absinth Bar Un strop din nectarul impresionistilor
Articole - Best Places
Foto de Alex Ranta

Absinth Bar Un strop din nectarul impresionistilor

Pe o straduta ingusta, foarte aproape de Mitropolie si implicit de Unirea, pe numele ei Ienachita Vacarescu vei descoperi la numarul 33 un bar special. Ce il face special? Probabil tocmai renumele bauturii ce se spune ca ar lua mintile consumatorilor Absintul a fost la origini considerat un medicament. Extractul de pelin, folosit in prepararea lui, servea egiptenilor pentru tratarea diferitelor boli, dar si pentru ameliorarea durerilor. Bautura alcoolica a devenit faimoasa de abia pe la sfarsitul secolului al XIX-lea, in special in randul poetilor francezi.

Toti baietii rai (Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, Vincent van Gogh si Oscar Wilde) ai acelor vremuri obisnuiau sa consume diferite cantitati din lichidul de culoare verzuie. Efectele sale aparent halucinogene si dependenta l-au transformat intr-o substanta interzisa incepand cu anul 1915. De abia, in 1990 restrictia este inlaturata deoarece oamenii de stiinta au constatat ca totul se invartea in jurul unui mit. Si totusi zana verde este prezenta in mai toate tablourile pictorilor consumatori de absint. Acesta pura coincidenta m-a facut sa imi doresc sa aflu mai multe despre el si unde era mai indicat sa o fac decat in localul unde absintul se simte ca la el acasa. Mirosul usor de anason al bauturii te intampina inca de la intrare. Holul spatios te duce direct in inima localului, langa bar. Aceasta este de altfel si camera mea preferata. Tapetul verde inchis cu flori aurii se potriveste perfect cu cele doua reproduceri ale celor mai celebre tablouri cu lichidul ametitor: Bautorul de absint de Victor Oliva si Absint de Edgar Degas. La bar te asteapta zambitor tot staff-ul localului, care te imbie sa incerci unul din cockteilurile cu specialitatea casei. Aleg pentru inceput varianta clasica, care imi facuse cu ochiul de pe meniul disponibil si online pe www.absinth.com, Absinth Old Style 70 de grade Promo. Un pahar destul de marisor de absint, stins cu putin nectar de pere si flambat. Nu lipseste din peisaj lingurita gaurita strategic cu un cubulet de zahar caruia i se da foc. In trecut, bautorii obisnuiau sa isi prepare singuri absintul. Carafa cu apa existenta si acum la bar, care din pacate nu este functionala, servea pe post de diluant pentru cei mai slabi de inger. Pentru cei care nu se multumeau cu putin exista si acum reteta inventata de Ernest Hemingway, Death in the Afternoon, in care absintul este diluat cu sampanie.

Am epuizat destul de rapid primul pahar si am urmat recomandarea lui Bogdan, responsabilul cu prepararea bauturii. Bohemian Summer Dreams este light si delicios. Costa doar 15 de RON si contine pe langa absint curacao si suc de lamaie si portocale. Este probabil cea mai buna varianta pentru un incepator in ale absintului. Pentru cei mai avansati recomand The Most Horrible Thing in the World, trei shoturi pure de absint, care iti grabesc intalnirea cu muza verde a poetilor. Am parasit localul asa cum am venit, mergand drept, fara sa am nevoie de sprijin spre taxiul ce astepta de mai multa vreme decat anticipasem. Poate ca acesta era de fapt efectul bauturii, timpul se scurge mai greu sub influenta.

Articol publicat de Mpress
 
Alte articole
Ultimele 10 articole









   
 
Restaurant Caru` cu Bere
Restaurant La Pechea
Restaurant Adagio
Restaurant Hai la masa
Restaurant Casa Iancului
Cafe Pink
Cafeneaua actorilor
Via Cafe
BT Cafe
Aromaroma
Fratelli Social Club
Dumars
Club Maxx
Bellagio Club
Salsa 3
Royal Beauty Centre Spa
Mood Spa Beauty Center
Iri Center
Salon Miri Beauty Center
Beauty Address